ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

19 mei 2018 ‘Mitternachtslauf’

19 mei 2018 – vandaag wordt het 15-22 graden en hier en daar is het wisselvallig (dus regen, maar bij ons niet).

In de koeienstal stond de hoek tussen de buitenmuur en de muur aan de kant van de garage op het programma. De koeienstal is er later aangebouwd en de buitenmuur staat eigenlijk tegen de garagemuur aan zonder dat er stenen doorlopen. Hier en daar was er wat verzakt in de loop der eeuwen, waardoor stenen losgeraakt waren en je door spleten heen naar buiten kon kijken. Dat was al eerder verleden tijd en met het nieuwe stucwerk kan het er weer een tijdje tegen.

We zijn begonnen aan de overstek (afdakje) op de achtergevel. Als Die moet toch nog redelijk stevig worden, omdat er leistenen (Schiefer) op komen, met een gewicht van een paar honderd kilo. De planken komen daarom op steunbalkjes te liggen die we op de gevel zetten. Met lange schroeven (ca. 20 cm) worden ze op het vakwerk geschroefd en er komt een ondersteuningsplankje onder.
We hebben er om te beginnen 3 op gezet en gaan eerst de steiger vergroten om een richtsnoer te kunnen spannen om het zoveel mogelijk in één lijn te krijgen.

’s Avonds was het weer tijd voor de Mitternachtslauf; het jaarlijkse hardloopfestijn door de straten van Kröv. Na een paar jaar de korte afstand (3.800 m) gelopen te hebben, staat nu de lange (9.400 m) weer op de planning. Het ging redelijk, maar niet zo goed als de vorige keer. Na afloop kregen we als bewijs van deelneming de bekende fles wijn met Mitternachtslauf op het etiket.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.