ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

9 juni 2018 ‘Anton en de steiger’

9 juni 2018 – vandaag kunnen we temperaturen tot 30 graden verwachten met lokaal weer een kans op slecht weer. Door het warme weer van de afgelopen dagen is ook de temperatuur binnenshuis opgelopen; 22 graden in de woonkamer, 19 in de keuken en 21 graden in de koeienstal. Heel wat anders dan in de herfst.

Omdat we de aanhanger bij ons hadden zijn we beton en mortel gaan halen bij de Baumarkt in Wittlich. We hebben dit jaar nog het nodige nodig en dit gaat sneller dan elke keer 2 of 3 zakken meenemen.

In de koeienstal zitten 2 leisteenmuren die deels mooi en voor een groot deel lelijk zijn. De mooie stukken leisteen laten we in het zicht en de lelijke stukken verdwijnen achter stuukwerk en verf. Een soort van Anton Pieck uiterlijk. Vandaag hebben we weer een flink stuk gestuukt en wat geverfd in een eerder gestukte hoek.

Door de witte verf is de hoek een heel stuk lichter geworden en ziet de hele koeienstal er beter uit.

Een karweitje dat dit jaar sowieso moet gebeuren is het aanpassen en vernieuwen van de stenen trap van de garage naar de koeienstal. Het hoogteverschil is ca. 60 cm en behalve nieuwe treden, moeten we ook iets op het water/vocht verzinnen, want bij regenbuien worden de stenen nat.

Buiten hebben we de steiger afgebouwd; we hadden precies genoeg om goed bij de te maken dakrand te kunnen, maar te weinig om ook nog het dak op te kunnen. Het was inmiddels al weer tegen zevenen, dus het werk aan de dakrand moet wachten tot een volgende keer.

Als allerlaatste hebben we een randje voor het plafond van de koeienstal op maat gezaagd en gebeitst. Dit moet er eerst op voordat we verder kunnen met stuken. 

Leave a Reply