ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

2 juli 2018 ‘tweede ontkisting‘

2 juli 2018 – de nieuwe werkweek begon met een winderige 30 plus dag, maar de komende dagen neemt de kans op een onweersbui toe.  Voor de tuin zou dat prima zijn, want zelfs de hittebestendige planten hebben het moeilijk.

In de koeienstal stonden nog wat kastjes van een tijdelijke keuken en die moesten eruit om aan de muur en de vloer te kunnen werken. In de buitenmuur zaten de nodige slechte stukken die we gerepareerd hebben nadat we het loszittende oude stucwerk eraf gemept hebben.

Toen brak er een spannend moment aan, de bekisting ging van het tweede deel van het trapje af. Dit koste wat meer moeite dan gedacht, want een deel zat ingeklemd tussen stenen van de muur. Met een koevoet lukte het en het resultaat viel niet tegen. Het beton had niet perfect tegen de bekisting aan gezeten, maar het zat goed genoeg. Nadat we wat sporen van de bekisting hadden weggewerkt met Putz, konden we het trapje in gebruik nemen. Het loopt prima en sinds de eerste doorgang die waarschijnlijk ergens tussen 1779 en 1820 is gemaakt, kon je niet zo makkelijk van de garage naar de koeienstal lopen.

Tussen het vakwerk van de koeienstal en de keuken zit aan de rechterkant nog steeds een spleet van enkele centimeters tussen de linker staander en de muur. Die zijn we gaan vullen met een mengsel van stenen en mortel. 

Ook hebben we weer een aantal traptreden klaar gemaakt voor hergebruik; we hebben er 5 gedaan, dus nog 2 te gaan.

Na de werkdag gingen we nog even naar de Baumarkt om spullen te kopen die we nodig hadden.

Leave a Reply