ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

13 juli 2018 ‘de koeienstaldekvloer’

13 juli 2018 – de zoveelste dag die windstil begint met een blauwe lucht en zon. De voorspelling is 23 tot 31 graden; voor ons prima, maar voor de tuin wat minder.

Deze vrijdag de 13e hadden we gereserveerd voor het leggen van de dekvloer in de koeienstal. Zoals de naam aangeeft komt die bovenop de constructievloer. We hadden het begin van de werktijd iets vervroegd, omdat het de nodige uren kost om alle Estrich (beton) erin te krijgen.

Er lagen 21 zakken beton van 40 kilo te wachten. Elke zak werd gemengd met ongeveer 4 liter water. De bak met Estrich werd op een hondje (plank met 4 zwenkwieltjes) gezet en naar de plaats van bestemming gereden.

De Estrich werd vervolgens uitgespreid op de vloer en met een waterpas zo vlak mogelijk gemaakt op de juist hoogte. De oneffenheden werden weggewerkt met een schuurspaan en zo verdween zak na zak van de stapel en groeide het stuk wat af was. Het vlakschuren met de schuurspaan viel af en toe tegen, omdat het beton niet constant was. Het waren dezelfde zakken, maar de inhoud week af en toe af van kleur (geen probleem) en structuur (lastig).

Toen we net over de helft waren, leken we Estrich tekort te komen en daarom hebben we voor de zekerheid nog 3 zakken gehaald. Daarvan hebben we er maar 1 gebruikt, maar beter wat over dan tekort.

Net voor negen uur hadden we de laatste Estrich glad gestreken en konden we gaan opruimen. Al met al waren we -op wat korte eet- en drinkpauzes na- bijna 12 uur bezig geweest, maar de Estrichvloer lag erin!

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.