ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

5 augustus 2018 ‘koeienstaltrapbegin’

5 augustus 2018 – een korte tussenstop in Kröv. In de tijd dat wij er niet waren, was er volop aan de trap in de koeienstal gewerkt. De minstens 5 cm dikke schaaldelen (plakken boomstam) waren grotendeels omgetoverd tot dikke gezaagde en geschaafde eiken planken, voor de trapbomen.

 

De kleine trappaal op de koeienstalvloer en het eerste stukje trapboom stond er al en diverse andere stukken waren gezaagd en geschaafd. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de trappenbouwer zal er verder gewerkt worden aan de trap. Wanneer dat zal zijn weten we niet, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we ooit via een mooie trap (in plaats van een aluminium ladder) naar de 1e verdieping kunnen. Dat dit nu nog niet kan is geen ramp, want de ruimte wordt momenteel nog gebruikt voor opslag van hout en andere bouwspullen.

Leave a Reply