ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

10 oktober 2018 ‘werkend kookgerei‘

10 oktober 2018 – het weer is een kopie van gisteren; weinig ochtendnevel en temperaturen van 17 tot 24 graden.

De werkende kookplaat kon op het oude fornuis en nadat we er een andere stekker op gezet hadden, konden we hem testen. Er sloegen gelukkig geen stoppen door en de pitten kleurden al snel oranje, als teken van goede werking. Het fornuis is nu af!

De bestrijding van het mogelijke ongedierte op de plaats waar we verdacht zaagsel zagen, ging helaas niet door, doordat het spuitmechanisme niet werkte. We gaan dit oplossen en het dan opnieuw proberen.

Wat wel lukte, was het rapen van kastanjes in de tuin. De enorme kastanjeboom heeft al het nodige laten vallen en er is nog het nodige op komst. We rapen zoveel mogelijk op om te voorkomen dat we een kastanjeplantage in onze tuin hebben.

Normaal loopt de postbode ons huis voorbij, maar vandaag gelukkig niet. Hij had nieuwe verf bij zich, zodat we verder konden met het verven van het vakwerk aan de rechterkant. Dit is nu af en de hele gevel ziet er beter uit.

Aan de buitenkant van ons huis is op diverse plaatsen zandsteen gebruikt, o.a. voor het kozijn bij de voordeur en de kelderdeur en voor de pilaar op de hoek. Een deel van het zandsteen is behoorlijk aangetast door de tand des tijds en verder verval willen we voorkomen met een impregneermiddel oftewel ‘Steinfestiger’. Omdat we hier nog nooit mee gewerkt hebben, gaan we het proberen op een stuk zandsteen in de tuinmuur.

Nu het mooie weer de komende dagen aanhoudt, willen we buiten nog 2 vakken van het vakwerk gaan vullen met leemstenen. Voor dat we hiermee aan de slag kunnen moeten er eerst Dreikkantleisten op. We konden een aantal vakken doen voordat de schemering een einde aan de werkdag maakte.

Leave a Reply