ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

9 november 2018 ‘kouder’

9 november 2018 – bij aankomst was het 11 graden in de woonkamer en daarmee was het kouder dan buiten. Het is nu duidelijk herfst en de tijd van buiten eten en drinken is voor dit jaar zo goed als zeker voorbij.

Tot het te donker werd hebben we weer 2 emmers kastanjes geraapt en de nodige bladeren van de tuintrap en tuinmuur af gehaald. We zagen geen kastanjes meer aan de boom zitten, dus het zou kunnen zijn dat we de “oogst” van 2018 binnen hebben.

Binnen was het gelukkig lichter en konden we nog een paar planken op het plafond van de koeienstal zetten. Dit zijn vergeelde sloophoutplanken die lang geleden als dakbeschot gebruikt zijn. Ze zijn er met redelijk grof geweld afgehaald want op redelijk wat stukken is de groef of veer beschadigd. Zolang de spleten niet te groot zijn is het niet erg, want het ziet er “authentiek” oud uit.

Leave a Reply