ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

8 mei 2019 ‘te koop!’

8 mei 2019 – zo af en toe kijken we op Internet of er in Kröv nog een huis te koop staat en dat leverde dit keer wel een heel bijzondere vondst op, namelijk het Dreigiebelhaus (driegevelhuis), het beroemdste huis van Kröv en omstreken.

De advertentie staat hier en op de website van het huis staat ook nog de nodige informatie. Wij kennen de huidige eigenaren redelijk goed en het zal niet gemakkelijk geweest zijn om deze beslissing te nemen. Het huis, wat oorspronkelijk gebouwd werd als Rathaus (raadhuis), is sinds 1658 familiebezit, die dus al ruim 360 jaar het huis onafgebroken bewoond. 

Als reden van verkoop wordt de leeftijd opgegeven en het feit dat ze zich op de wijnbouw willen gaan toeleggen. Hierdoor ontbreekt de tijd om het huis optimaal te exploiteren. Een mooie uitdaging voor een nieuwe eigenaar, die wel een aardig zak geld mee moet nemen.
De prijsindicatie is rond de 1 miljoen Euro. Een hoop geld, maar eigenlijk is een huis met zo’n geschiedenis onbetaalbaar.

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.