ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

12 mei 2019 ‘nog lang geen zomer’

12 mei 2019 – de reis ging voorspoedig en met planken en isolatie kwamen we in de middag aan. Gelegenheid om te werken was er niet, dus hebben we na het uitladen in de zon met een ijsje in de hand (het terras was overvol) een wandeling door het dorp gemaakt.

We waren vooral nieuwsgierig naar het pand wat aan de Moselweinstraße wordt gebouwd. Dit zag er vrij hoog en betonachtig uit, maar het lijkt goed te komen. Er komt een punt dak op en aan de buitenkant van de muren komt natuursteen met het uiterlijk van een zogenaamde ‘Trockenmauer’ (een muur waarvan de stenen los op elkaar liggen zonder voeg).

Als de steigers weg zijn, dan maken wel een foto van dit nieuwe pand, met daarnaast een foto die we een paar laar geleden van het oude pand gemaakt hebben.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.