ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

14 mei 2019 ‘koeienstallamp hangt’

14 mei 2019 – vandaag gaat de temperatuur wat omlaag en wordt het 7 tot 15 graden. Vannacht was het ook koud, want vanochtend was het 13 graden in de woonkamer, 9 in de hal en 7 in de werkplaats.

Gelukkig werd het al snel warm genoeg om in de tuin in de zon onkruid te verwijderen. De planten doen het goed en het onkruid dus ook.

Nu de hoefijzerlamp op de goede plaats hing, kon ook de elektriciteit definitief worden aangelegd. Tussen de 2 ophangpunten in zit de aansluiting en daar hebben we een gat in het plafond geboord. Daarachter hebben we een plankje met een haak op het plafond gelegd, om de sierkap aan vast te maken. De kettingen liepen niet mooi naar het midden en ook hing de lamp een beetje scheef. Dit was gelukkig op te lossen door de lamp aan 1 kant aan andere schakels op te hangen.

Als laatste karweitje voordat de resterende planken erop konden hebben we overal isolatie tussen de balken gedaan. Ook hebben we er aan de keukenkant van bovenaf nog wat isolatie ingepropt. De tochtgaten tussen de koeienstal en de toekomstige woonkamer zijn nu dus ook dicht.

De tegellijm was droog en we dachten te kunnen gaan voegen. Dat kon ook wel, maar we hadden een ander voegmiddel dan destijds voor de keuken gekocht. Het vorige voegmiddel beviel ons beter en daarom hebben we maar een klein stukje vloer gedaan, wat je toch niet meer ziet als de kast erop staat.

Na de koffie gingen we verder met het plafond en dat schoot redelijk goed op. We hebben het nog niet precies opgemeten, maar het lijkt erop dat we te weinig planken meegenomen hebben. Als dat zo is, dan kunnen we het plafond dus niet afmaken.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.