ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

15 mei 2019 ‘hoog bezoek’

15 mei 2019 – de temperatuur was ongeveer hetzelfde als gisteren. Door de zon leek het weer mooier dan het was, want de wind was behoorlijk koud.

Met het “echte” voegmiddel hebben we de rest van de koeienstalkasttegels gevoegd en als het over een paar weken uitgehard is, dan kan de kast erop. We hadden eigenlijk iets te weinig aangemaakt, maar het zou net genoeg moeten zijn om de kast op te zetten.

’s Middags kwam er “hoog” bezoek (de dakdekker) langs om onze ideeën over het dak te bespreken. Ons idee om aan de achterkant indak zonnecellen te plaatsen werd door hem afgeraden. Hij had al regelmatig lekkages moeten verhelpen aan dit soort installaties en een losse installatie op een dak was volgens hem beter en ging langer mee. Hier gaan we dus over nadenken.

Verder hebben we gehad over de legmethode (standaard of Alt-Deutsch) van de Schiefer en gezien de stevige meerprijs en het feit dat je het zelf niet ziet, gaan we waarschijnlijk voor ‘standaard’. Ook steigers, afwerking, ventilatie en dampdoorlatende folie is aan de orde gekomen en de keuze voor hout of kunststof ramen.

De dakdekker geeft ons nog wat adressen door van goede bedrijven voor zonnecelinstallaties en kozijnen.

Vanwege het mooie weer konden we ook buiten wat doen. We hebben nog wat onkruid weggehaald (wat we bij de buren in konden leveren) en de tuinmuur en de trap geïnspecteerd.

We konden weer iets van de ‘to do’ lijst afstrepen, want het koeienstalplafond is af. Het was even nadenken in welke volgorde we de laatste planken moesten doen om alles ertussen te krijgen, maar alles zit er nu in en het zit goed vast. Met wat gepuzzel en naden die niet precies op de balken zitten hadden we net genoeg planken. Het resultaat is wat we vooraf gehoopt hadden; een oud uitziend plafond. Een leuke bijkomstigheid is de prijs, want als je de arbeid niet meetelt, heeft het ongeveer 6 euro per vierkante meter gekost.

Wat later kwamen we er achter dat het plafond toch nog niet af is. Er ontbreekt nog een smal strookje onder een balk van het trapgat. Dat gaan we morgen doen.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.