ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

25 juli 2019 ‘hitterecord‘

25 juli 2019 – bij aankomst was het buiten nog steeds warm en we hebben nu voordeel van de koele delen in het pand. In de woonkamer tevens slaapkamer, was het 24 graden, in de gang en koeienstal was het net zo warm en in de Scheune (werkplaats) was het maar 20 graden. Helaas geldt dit niet voor de tuin, die er enigszins dor uitziet.

Ook nationaal was de temperatuur hier in het nieuws, want het oude hitterecord van 40,3 uit 2015 werd “verpulverd”; het nieuwe record is 42,6!

Onze vrees over de pruimoogst bleek terecht, want tijdens onze afwezigheid was minstens 90% van de pruimen uit de bomen gevallen. Ze lagen verschrompeld en verrimpeld op de grond, met hordes insecten er omheen.

Bij de spullen die we meegenomen hadden zat ook het bovenste deel van de hoekkast. We hebben die tijdelijk in de gang in elkaar gezet, want die moet aangepast worden omdat de klep niet goed sluit. Als dat gedaan is, gaat die naar z’n definitieve plaats in de slaapkamer.

Een tijdje geleden hebben we hout voor de deur van de koeienstal naar de Scheune meegenomen, om de deur een ‘old look’ te geven. Om dubbel werk te voorkomen, gaan we tegelijkertijd de doorgang van de deur aanpassen. We hebben nu gekeken hoe we dat zouden kunnen doen, zodat we het juiste hout kunnen gaan zoeken.

De sluiting van deze deur moet ook anders, want de huidige grendel aan de binnenkant is niet handig. Er komt een andere op, die aan 2 kanten te gebruiken is. De veer hiervan zat zo strak dat die nauwelijks te bewegen was, maar nadat we de veer wat verbogen hadden ging het beter.

Bij het afdakje boven de ramen in de puntkamer hadden we de vorige keer een restant van een balk verwijderd. We kregen die er niet anders uit dan in stukken en omdat een korter deel weer terug moet, hebben we de stukken aan elkaar gelijmd.

Inmiddels was het al weer de hoogste tijd voor een bezoek aan de ijstent.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.