ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

20 januari 2020 ‘Ambtelijke zonneschijn (2)’

20 januari 2020 – toen we in september 2019 de opdracht aan de  installateur gaven om de panelen en andere onderdelen te bestellen, heeft hij de installatie aangemeld bij Westnetz, het lokale energiebedrijf. De volgende stap was, dat we een officieel aanmeldformulier moesten invullen, met de fraaie omschrijving: ‘Kundendaten- und Inbetriebsetzungsblatt PV NS’.

De installateur had het formulier al gedeeltelijk ingevuld en wij moesten t.z.t. de rest invullen. Het belangrijkste gegeven wat nog ontbrak was het Umsatzsteuernummer, het nummer voor de omzetbelasting. Dit nummer moet afgegeven worden door het Finanzamt, oftewel, de belastingdienst.

Dus moesten we op zoek naar hoe we zo’n nummer konden krijgen…….
(wordt vervolgd)

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.