ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

4 mei 2020 ‘puntkamerplafondplanken’

4 mei 2020 – hoe het seizoen er dit jaar uit gaat zien is vanwege de Corona (of COVID-19) onvoorspelbaar, maar dat het invloed heeft was al meteen duidelijk. De voor april geplande dakdekwerkzaamheden zijn afgelast en voorlopig verschoven naar mei.

Mocht dat doorgaan, dan moeten we 1 week van tevoren een weekend op en neer om o.a. onze steiger af te breken en wat andere karweitjes te doen. Als we er dan toch heen gaan, dan willen we meteen een aanhanger met sloophout meenemen. Die planken gaan we schoonmaken en gebruiken voor het deel van het plafond van de puntkamer waarvan het dak definitief is.

Om het meteen af te maken hebben we ook al contact gehad met een leverancier van isolatiemateriaal. Het wordt een combinatie van een soort houtvezelplaat en steenwol. De plaat is nodig om ervoor te zorgen dat er een luchtspleet tussen de isolatie en de dakplanken openblijft, zodat het een geventileerd dak wordt. Dat zou aantasting van het hout onder de bitumenlaag moeten voorkomen.

Bij onze vaste sloophoutleverancier hebben we ongeveer 25 m2 planten gehaald in lengtes van rond de 5 meter. Een klein stukje in de buurt rijden gaat nog wel, maar je kunt er zo niet mee naar Duitsland. Destijds hadden we uitgezocht dat we het minste afval hebben als we de planken op 2,20m en 2,80m, dus net uit het midden doorzagen. Ze passen dan het beste op de dakbalken van de puntkamer. Dat hebben we dus gedaan en dat gaf een heel ander gezicht. Zonder probleem zouden we hiermee naar Duitsland kunnen.

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.