ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

26 juni 2020 ‘we mogen weer!‘

26 juni 2020 – de grens was weer open en we konden eindelijk probleemloos naar Kröv; geen toestemming nodig van de burgemeester en geen 14 dagen quarantaine.

De reis duurde wat langer vanwege de snelheidsbeperking door de aanhanger met planken voor de puntkamer. Onderweg was het grotendeels boven de 30 graden met 1 klein buitje. Ook bij aankomst was het mooi weer en konden we bijpraten met de meeste buren.

Het Coronavirus is gelukkig grotendeels aan Kröv voorbij gegaan. In maart waren er 3 lichte gevallen en kortgeleden nog 1 (allemaal vakantiegangers) en daar is het tot nu toe bij gebleven.

Nadat we de auto weg gezet hadden en een klein rondje door Kröv gemaakt hadden – om te zien dat er weinig veranderd is – hebben we als eerste de traditionele inspectieronde gemaakt, waarbij we gelukkig geen onverwachte zorgwekkende dingen zagen. We hebben de zonwering van de dakramen omhoog gedaan en het is nu lichter dan ooit op de vide. De verdieping eronder is nog wat donkerder vanwege een tijdelijke vloer, maar dat zou t.z.t. ook goed moeten komen.

Gebruikmakend van de rust, hadden vogels hun intrek genomen in een opening in het vakwerk aan de binnenkant van de achtergevel van de puntkamer.

Het geplande werk in de tuin ’s avonds ging niet door want er viel een stevige bui. Op zich geen probleem, want de deels verwilderde tuin kan wel wat water gebruiken.

Morgen is weer een dag.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.