ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

4 juli 2020 ‘digitaal Trachtentreffen‘

4 juli 2020 – door een wegomlegging duurde de reis wat langer en kwamen we aan het eind van de middag aan. Voor het eten was er nog net tijd om de meegenomen plantjes/stekjes te poten en de nodige pruimen te rapen. Vorige week was alles nog groen en nu lagen er rijpe pruimen op de grond en waren er ca. 7 takken bezweken onder het gewicht van de pruimen. Of die nog verder rijpen is afwachten.

Normaal zou dit weekend het internationale Trachtentreffen plaatsvinden, met dansoptredens op het in de Mosel drijvende podium, muziekoptredens en een optocht door de straten in Kröv. Vorig jaar ging het 66e Trachtentreffen nog gewoon door, maar dit jaar niet.

Om het evenement niet ongemerkt voorbij te laten gaan, was KovITT 20 georganiseerd, oftewel ‘das Weinfest im Web’, een digitale versie. Dit virtuele feest was te volgen via een livestream met optredens en boodschappen van (voormalige) deelnemers. Ook de kroning van Mosella Sarah en Weinprinzessin Saskia was te zien.

De bewoners van Kröv was opgeroepen om gezamenlijk mee te kijken en dat deden de buren en wij ook. Met z’n zevenen zaten we op gepaste afstand om een lange tafel met eten en drinken, waaronder een wijnpakket dat bij de VVV gekocht kon worden, met sponsoring van de Jungwinzer (jonge wijnboeren).   Aan het aan het hoofd van de tafel stond een TV met het digitale Weinfest. Net als het echte feest was het gezellig en duurde het tot na middernacht.

Gelukkig is het morgen zondag.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.