ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

5 juli 2020 ‘werkvoorbereiding‘

5 juli 2020 – vandaag zou het 17 tot 27 graden worden, met de nodige wind. Het begon niet echt mooi, maar ’s middags was het warm genoeg om in de tuin te eten.

Vanavond komt er versterking die morgen aan het werk gaat in de koeienstal. De werkplek stond vol met spullen die er niet horen en om die ergens anders neer te kunnen zetten moesten daar weer spullen weg. Al met al duurde het geruime tijd voordat de nodige spullen van plaats veranderd waren en er ruimte was om te werken. Ook de slaapkamer voor de versterking hebben we in orde gemaakt, want die wordt niet vaak gebruikt.

Tussendoor leek ook opeens de WC verstopt te zitten, want het water liep nauwelijks meer weg. Een ‘pleeplopper’ hebben we niet, maar de WC borstel klaarde het karweitje ook en de WC liep weer normaal door.

De WC afvoer maakt een tussenstop onder de wasbak in de garage. Toen we daar gingen luisteren naar voorbij stromend water, zagen we een behoorlijke natte plek op de leemgrond. Een druppelende koppeling van de waterleiding bleek de oorzaak. We hebben het stuk waterleiding met T-stuk en kraan eraf gehaald, schoongemaakt en met nieuw teflontape weer vastgezet. Het lijkt dicht te zijn, maar het is even afwachten of dat echt zo is.

De resterende tijd hebben we doorgebracht in de tuin, met het plukken, of beter ‘rapen’ van de nodige kilo’s pruimen. Het is nu al een aardige oogst en er hangt nog het nodige.

In de boventuin hebben we het nodige gesnoeid om de bospaadjes wat begaanbaarder te maken en toen was het al weer halfzeven.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.