ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

6 juli 2020 ‘het gaat omhoog‘

6 juli 2020 – het weer was niet echt mooi; de temperatuur (15 tot 24 graden) ging nog wel, maar de wind en wat regendruppels hielden het buitenzitten tegen.

In 2018 waren we begonnen aan de houten trap waarmee je in de koeienstal naar de toekomstige woonkamer en het inpandige terras kunt gaan. Hier zijn we nu mee verder gegaan. De onderkant van de 2e trappaal is nu recht, de 2 delen van de geknikte trapboom zijn aan elkaar vastgemaakt en de eerste sparingen voor de treden zitten in de grootste trapboom, die tegen de muur aan zit.

Als de bovenkant van de trap wordt gemaakt, moet het stuk tijdelijk plafond eruit, inclusief de balken. Dit betekent dat er dan een trapgat is, waar je niet meer kunt staan. Da’s lastig als je op die vloer zou willen staan om de muur te stuken.

Hoewel de wand onder, boven en rechts nog afgewerkt moet worden, hebben we de rest toch maar gestukt. Gelukkig hadden we nog een zak Putz & Mauermörtel liggen. Die had de winter prima doorstaan en zit nu op de muur, die er meteen veel beter uitziet.

Tussendoor hebben we voor de eerste keer echte Krövse pruimenjam gemaakt. De hulptroepen hadden potjes en suiker meegenomen en pruimen hebben we inmiddels meer dan genoeg. Het is de bedoeling om nog meer te maken.

Ook hebben we tussendoor wat gevijld aan een klemmende la, zodat die nu niet meer klemt.

In de koude herfst van 2019 waren we begonnen met afdichten van de openingen tussen de balken van de puntkamer. Dit zijn enorme tochtgaten, die dicht gemaakt moeten worden voordat we het dak kunnen isoleren en de puntkamer aan de binnenkant kunnen betimmeren. Hier zijn we nu mee verder gegaan en tegen halfacht zat het laatste stukje OSB erin.

Na een rondje pruimen rapen zat de werkdag er echt op.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.