ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

7 juli 2020 ‘videvakwerkherstel‘

7 juli 2020 – met 18 tot 25 graden en geen regen was het weer beter dan gisteren en konden we wel buiten lunchen.

De trappenmaker ging verder met de trap en gaandeweg de dag begon het steeds meer op trap te lijken. De dikke eiken trapbomen en beuken treden geven de trap een robuust uiterlijk, helemaal in de stijl van de voormalige koeienstal.

Als tussendoor karweitje stond het afwerken van de keukendeur op het programma. De scharnieren hebben we zwart geschilderd en de beschadigingen bij de kozijnstijl hebben we gerepareerd.

Ondertussen hebben we op de vide een steiger gemaakt, om de andere kant van het puntkamer vakwerk te herstellen. Vorig jaar hebben we de kant van het vakwerk in de puntkamer hersteld en nu is de buitenkant aan de beurt. Er ligt daar geen vloer (en die komt er ook niet) en daarom is er een steiger nodig.

Als eerste moeten de grootste gaten in de lemen vakwerkvulling worden gedicht. Hiervoor gebruiken we leem wat we jaren geleden (in 2014) uit andere delen van hetzelfde vakwerk hebben gehaald. Al die jaren heeft het leem onder een zeil in de tuin geleden, maar het is nog steeds prima bruikbaar.

Rond halfacht was het mooi geweest en zijn we gestopt. Morgen gaan we verder.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.