ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

8 juli 2020 ‘puntkamersteiger‘

8 juli 2020 – de lokale temperatuurverschillen waren vandaag aardig groot en lagen tussen de 15 en 29 graden, waarbij wij wat boven het midden zaten.

Het werk was vandaag grotendeels gelijk aan gisteren. We gingen verder met de trap in de koeienstal en na wat kleine aanpassingen was de onderste helft halverwege de dag klaar. Daarna was de kleine bovenste trapboom aan de beurt, die loopt van de trappaal naar de vloerbalk. Ook die zat er aan het eind van de werkdag in. Morgen staat er weer een uitdaging op het programma, de lange trapboom.

Op de vide gingen we verder met de reparatie van de lemen vakwerkvulling. De kleinere gaten worden met een soort troffel opgevuld met leem en bij de grotere slechte stukken wordt het leem er tegenaan gegooid (= ‘Anwerfen’), zodat het overal goed tussen zit.

Tijdens het werk en het maken van de foto’s werden we gadegeslagen door een vogel. Zou het dezelfde vogel zijn als eerder die een nieuwe woonplaats had gevonden op het oude deel van de deel zolder.

Vandaag stond ook de puntkamer op het programma. Hier staat om te beginnen het isoleren van het dak op het programma en om overal bij te kunnen hebben we een steiger gemaakt. In het midden is de kamer namelijk ca. 4 meter hoog.

Tussendoor hebben we nog een paar potten pruimenjam gemaakt. Pruimen zijn er nog in overvloed, maar potten en suiker niet.

Rond 7 uur zijn we gestopt, om daarna voor het eerst naar het Griekse restaurant ‘Bei Nikos’ te gaan, gevolgd door ijs bij ‘Marcello’.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.