ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

11 & 12 juli 2020 ‘opruimen‘

11 & 12 juli 2020 – vandaag wordt het 17 tot 24 graden met kans op af en toe regen en de komen dagen wordt het steeds wat beter. De regen bleef ‘s ochtends uit zodat we buiten koffie konden drinken.

‘Waar gehakt wordt vallen spaanders’ en waar gefreesd en gezaagd wordt valt zaagsel. Nadat de hulptroepen uitgezwaaid waren, werd ‘the day after’ na de opening van de trap grotendeels besteed aan opruimen.

De trap staat en is bruikbaar, zodat we nu aan de afwerking kunnen beginnen. Hier en daar zit er nog een beetje speling in en die proberen we er om te beginnen met spieën uit te krijgen. Of dat helemaal lukt weten we nog niet en anders hebben we altijd nog lijmklemmen. Hierna kunnen we alles definitief vastzetten en dan tot slot de optische afwerking. Hieronder valt ook het afzagen van de lage trappaal, die moet nog lager worden. Ook het trapgat moet nog afgewerkt worden, evenals de aansluiting op het plafond van de koeienstal.

Om een beter idee te krijgen hoe de koeienstal er in de toekomst uit gaat zien, hebben we de koeienstal opgeruimd en de kast in elkaar gezet. Een deel van die kast staat er al een jaartje en het hoofddoel van de kast is om nieuwerwetse dingen aan het oog te onttrekken. De kast staat er nu, maar het is nog niet af en bruikbaar.

no images were found

Ook in de tuin kon er opgeruimd worden, want daar vielen geen spaanders, maar pruimen. De pruimenoogst is enorm dit jaar en bij elk zuchtje wind hoor je ze vallen. De pruimen die op de muur en de trap vallen zijn niet allemaal bruikbaar, maar die op de zachte bospaadjes vallen wel.

Voor de “huiswerkopdracht” hebben we de afstanden tussen de balken van de puntkamer opgemeten. In deze tochtgaten moeten stukjes vloer komen om de tocht buiten te houden en de isolatie op te leggen.

Als laatste karweitje hebben we een tekening gemaakt van het vakwerkje wat in de punt boven de vide komt. We hadden al besloten om eerst een nepvakwerk te maken en nu weten we hoe dat er uit zou moeten zien.

 

 

 

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.