ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

23 juli 2020 ‘een luchtig bospad‘

23 juli 2020 – we kwamen na werktijd aan. Het was droog, bewolkt en windstil, waardoor we prima in de tuin konden zitten nadat de spullen uitgelaten waren.

We hadden de vorige keer al een lading pruimen geoogst, maar intussen waren er al weer de nodige naar beneden gekomen, die het bospaadje een lichtpaarse tint gaven. De zon had ook z’n werk gedaan en daardoor hing er -met name in de boventuin- een zoete weeïge lucht van overrijp fruit. De pruimen die op de trap en de muur gevallen waren hadden een zongedroogd uiterlijk, maar uit eerdere testen weten we dat die niet lekker zijn.

Omdat we nieuwsgierig waren of de meegenomen stukken OSB-afdichting zouden passen, hebben we er 1 op z’n plaats gelegd. Er was blijkbaar iets niet helemaal goed gegaan met het opmeten, want er moest een klein reepje af. Toen dat er afgezaagd was paste het prima en het eerste tochtgat is dicht(er). Nog 20 te gaan en dan de afwerking.

Inmiddels hadden we gezelschap gekregen van laagvliegende vleermuizen en dat is meestal een teken om naar binnen te gaan.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.