ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

14 augustus 2020 ‘koeler weer‘

14 augustus 2020 – na een week met temperaturen van ruim boven de 30, wordt het vandaag 22 tot 28 graden, met af en toe een bui.

Van het vide vakwerk stond het vervolg van de Oberputz op het programma. De middelste van de 3 lagen leemstuc. We zijn nu wat aan het experimenteren met het gladmaken van leem met een kwast en water. De afwerking van deze kant van het vakwerk wordt anders dan aan de kant van de puntkamer. Daar is de wand wit gemaakt met leemverf. Aan deze kant willen we de leemkleur laten zien en gaan kijken of het afwerken met waterglas iets is.

De eerste pakken steenwol en OSB-platen zijn weggewerkt. Voordat de isolatie en de platen erop kunnen moet er eerst het nodige opgeruimd worden, want her en der lagen spullen op de balken. Ook ligt er nog een zeil op, wat jarenlang stof en leemresten opgevangen heeft. Dat zeil gaat wel weer terug, want we zijn nog niet klaar met het leemwerk.

Aan het eind van de werkdag kregen we bezoek. Los van de gezelligheid is het altijd leuk om weer een uitgebreid rondje in en om het huis te maken en alle dingen te laten zien. Zelf nemen we die tijd eigenlijk nooit en zijn er tijden dat we niet in bepaalde ruimtes komen.

1 comment to 14 augustus 2020 ‘koeler weer‘

Leave a Reply