ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

23 oktober 2020 ‘geen dakwerk’

23 oktober 2020 – dat de temperatuur een paar graden omlaag ging was niet zo erg. Wat vervelender was, was dat het regende. Dakdekkers werken in de regel niet als het regent, dat deden ze dus nu ook niet en ze waren al weer snel vertrokken. Toen het later op de dag droog was konden we op ons gemak de steiger op, om de dakkappelen van dichtbij te bekijken. Het is mooi om de rondingen in het Schieferdak naast en boven de dakkapel te bekijken, waarvan elke Schiefer met de hand op maat wordt gehakt.

Tussen de regenbuien door konden we in de tuin kastanjes rapen, want die vallen in dit jaargetijde altijd volop.

Binnen hebben we weer wat planken schoon gemaakt en meteen geïmpregneerd. Het vordert wel, maar we zijn nog niet op de helft. Er moeten dus nog veel planken gedaan worden, die daarna geïmpregneerd worden en dan op de balken vastgezet moeten worden.

In het vakwerkje wat boven het keukenraam komt zit een balk met een enorme scheur erin. Gezien de beschutte plek waar het vakwerk komt, is de kans dat er regenwater inloopt weliswaar niet zo groot, maar toch gaan we de scheur gedeeltelijk dicht maken. Hiervoor gebruiken we een mengsel van houtkrullen, zaagsel en lijm. 

 

 

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.