ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

25 oktober 2020 ‘regenwandeling & Federweißer‘

25 oktober 2020 – met 10 tot 18 graden leek het een redelijk mooie herfstdag te worden, maar toen we ’s middags gingen wandelen viel dat toch een beetje tegen. Het regende, weliswaar niet erg hard, maar genoeg om de leempaadjes waarover we liepen in een glijbaan te veranderen. De route die we in gedachten hadden stellen we uit tot een drogere dag.

Voordat we zijn gaan wandelen, hebben we nog wat min of meer geluidloos werk gedaan. Zoals de meeste zondagen is dit het opruimen van de rommel van de afgelopen week en daarnaast hebben we de scherpe kanten van de puntkamerbalk afgevijld, zodat die daarna in de notenbeits gezet kon worden. Dit doen we om het Douglashout een wat meer eiken uiterlijk te geven, zodat het beter bij het oude vakwerk past.
De bovenrand van het vakwerkje wat op de linker muur komt kreeg een laagje Oxenblutrot en waarschijnlijk de laatste laag. De muur is daar vrij beschut door de muur van de buren en de overstek van het dak.

’s Avonds kwam de buurman een fles Federweißer brengen. Dit is verse druivensap wat nog aan het gisten is. Het begint als een alcoholarme (ca. 4%) limonade en in de tijd daarna loopt het alcoholpercentage op tot maximaal 11,5-13,5%. Tijdens het gisten komt er koolzuur vrij en daarom zit er een klein gaatje in de dop.

1 comment to 25 oktober 2020 ‘regenwandeling & Federweißer‘