ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

27 oktober 2020 ‘Schieferhaubrücke‘

27 oktober 2020 – de weersvoorspelling was ongeveer hetzelfde als gisteren. Maximaal 14 graden is niet veel, maar belangrijker is dat het droog blijft.

De dakdekkers gingen verder met de achtergevel en de randen rondom de ramen van de dakkappellen. Hiervoor moesten weer de nodige leistenen op maat gehakt worden. Ze leggen de leistenen op een Schieferhaubrücke en slaan ze met een Schieferhammer op maat. Gereedschap wat al honderden jaren nauwelijks veranderd is en wat nog geen 50 Euro kost. Het dakdekken is dus echt handwerk wat je niet zo maar even leert.

Ook de ondersteuning van het leemwikkelplafond in de puntkamer stond weer op het programma. We hebben weer een plank / balk gezaagd en gebeitst, de eerste laag noten en de tweede laag Wengé.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.