ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

29 oktober 2020 ‘de zon gaat schijnen‘

29 oktober 2020 – de temperatuur deed met 9 tot 15 graden een klein stapje terug, maar dat mocht de pret niet drukken, want het einde van de dakklus was nu echt dichtbij.

Terwijl de dakdekkers buiten bezig waren, waren wij bezig met de ondersteuning voor het tussenvloertje in de puntkamer. Dit maken we van leemwikkelhoutjes die we op “balken” leggen. Die balken zijn van Douglas hout en met een paar lagen beits geven we die een eiken uiterlijk.

Boven het vakwerk zit geen ondersteuning voor het puntkamervloertje en die zijn we gaan maken. Aan de andere kant van het vakwerk mag de ondersteuning niet zichtbaar zijn en dus kan de ondersteuning niet te breed zijn. Ook dit wordt van Douglas hout gemaakt wat een eikenuiterlijk krijgt.

Vandaag was het figuurlijk een zonnige dag, want de bovenste helft van de Schieferzon in de achtergevel werd afgemaakt. Daarna ook het stuk eromheen en de randen langs het dak. Hiermee was de  hele achtergevel af. Het is mooi geworden, precies zoals we voor ogen hadden.

Ook de laatste stukjes bij de dakkapellen aan de zijkant werd vandaag afgemaakt en daarmee was het hele dak af. Er was zelfs nog tijd om een deel van de steiger weg te halen.

Geen zorgen meer over dit deel van het dak (er is nog wel een ander zorgelijk deel), laat nu het herfstweer maar komen.

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.