ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

30 oktober 2020 ‘het dak is af!‘

30 oktober 2020 – dat de temperatuur ietsje hoger lag als gisteren, was vandaag niet van belang. Belangrijker was dat toen de dakdekkers de laatste delen van de steiger afgebroken en ingeladen hadden, het dak af was.

We konden nu weer rustig verder aan het tussenvloertje in de puntkamer. Balken kregen hun eerste of tweede laag beits en ontbrekende balk aan de linkerkant van het vloertje werd gemaakt.

De eerste dikke plank die als een soort balk dienst moet gaan doen was af en had een kleur die aardig in de buurt van eikenhout komt, zeker als je er geen bouwlamp op richt.

Het vastmaken ging redelijk soepel, met lijmklemmen werd die tegen de draagconstructie aan gedrukt en toen konden we hem van bovenaf vastzetten, zodat er geen schroeven in het zicht zaten. Wel hebben we er van onderaf een paar tackerspijkers ingedaan, zodat we eigenlijk zeker weten dat de plank niet naar beneden komt, ook niet als de leemwikkelhoutjes erop liggen.

In 2020 hebben we in Kröv niet gedaan wat we wilden doen, maar als we dit wel hadden kunnen doen, dan zouden het dak en de achtergevel nog steeds het bouwhoogtepunt van het jaar zijn geweest.

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.