ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

4 juli 2021 ‘gevelisolatietest’

4 juli 2021 – traditioneel bestaat het zondagswerk voor een groot deel uit opruimen en dat was vandaag niet anders. Gelukkig was er ook nog gelegenheid om wat “echt” werk te doen.

Gister hadden we als test 2 isolatieplaten op de achtergevel gelijmd en het was de vraag of ze goed vast zaten. Dat was gelukkig het geval, dus hoeven we ze niet met klemmen vast te zetten. Tegen de montagekit drukken is voldoende. We kunnen de rest zagen en moeten een manier vinden om de spleten tussen isolatie en vakwerk dichten te maken.

Bij de kleur van de leemwikkellatten voor het puntkamerplafond was de keuze gevallen op ‘rustiek eiken’. De eerste 20 latjes hebben we geverfd, dus nog ongeveer 180 te gaan. De volgende keer gaan we ze op het plafond leggen en hebben we een goed beeld van hoe het er t.z.t. uit komt te zien.

 

 

 

 

Leave a Reply