ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

11 juli 2021 ‘donkere tijden‘

11 juli 2021 – ondanks het mooie weer met temperaturen tot 26 graden, brak vandaag toch een donkere tijd aan. Na een paar keer knipperen viel het licht in de woonkamer uit. Aan de zekeringen en aardlekschakelaar was niets te zien. Ook op de gang en in de badkamer was het donker, maar in de rest van het huis was wel elektriciteit.

De leemwikkellatjes die helemaal af waren hebben we op de balken van het tussenvloertje van de puntkamer gelegd. Het geeft een goed idee hoe het gaat worden en we gaan de rest ook doen.

Voor de rest was het een opruimdag, want: “Waar gehakt wordt vallen spaanders en waar gezaagd wordt valt zaagsel.”

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.