ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

6 augustus 2021 ‘springverenbed‘

6 augustus 2021 – met een temperatuur van 20 tot 25 graden zou het een mooie dag kunnen zijn. Dat was ook zo als de zon scheen, maar er was net als gisteren constant de dreiging van een regenbui.

In een deel van de wand tussen de toekomstige woonkamer en terras komt glas. Het leem hebben we hier al jaren geleden uitgehaald en nu zijn we begonnen met het verder schoonmaken van de vakwerkstaanders.

Na het schoonmaken impregneren we zoveel mogelijk hout, om ongewenste knagers en schimmel zoveel mogelijk weg te houden. Als alles schoon is gemaakt en geïmpregneerd is, dan komt er tijdelijk transparant plastic op, net als bij het vakwerk van de gevel.

De andere kant van deze wand moet ook gerepareerd worden, want die is misschien nog wel slechter. Om erbij te kunnen moest eerst een stapel oud hout verplaatst worden. Van deze oude en deels rotte vloerbalken kunnen we nog wel stukken gebruiken en weggooien of weggeven als brandhout kan later altijd nog.

Vorige keer hebben we de zolder opgeruimd en de “buit” bestond o.a. uit 2 bedonderstellen. Gisteren zijn we begonnen met de demontage van kapotte onderstel en dat hebben we vandaag afgemaakt.

Omdat het springveeronderstel vrij oud lijkt te zijn en mooi in elkaar zit, hebben we besloten om er 1 te bewaren. Her en der liggen nog stukken van de houten bedombouw en misschien is het bij elkaar genoeg om een bed in elkaar te zetten.

Om in de garage wat meer ruimte te krijgen hebben we de platen voor het tussenvloertje van de puntkamer op maat gezaagd. Vastmaken gaat nog niet en voorlopig liggen ze los op de balken.

De rest van de dag zijn we bezig geweest in werkplaats, met het ombouwen van oude keukenkastjes om gereedschap en materiaal beter te kunnen opbergen.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.