ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

7 augustus 2021 ‘vervolg van gisteren‘

7 augustus 2021 – de voorspelde temperatuur van 21 tot 24 graden was ongeveer gelijk aan die van gisteren en ook konden er vandaag weer wat buien vallen. Ook qua werk was vandaag een vervolg van gisteren.

Bij de vakwerkwand van woonkamer2 gingen we verder met de Oberputz. Deze fijnere leemstuc moet de scheuren in de grovere Unterputz dichten en het een mooier aanzien geven. Als laatste kan er dan een laag Feinputz op, die -zoals de naam al aangeeft – nog fijner is en ook de haarscheurtjes moet dichten. Daarna is het klaar om te verven of de fixeren.

In de werkplaats stond het verder aanpassen van kastruimte voor gereedschap en materialen op het programma. In het kader van hergebruik van materiaal hebben we een oude pallet gesloopt. Die stond in de weg in de garage en hiermee slaan we 2 vliegen in 1 klap. Bij het opruimen van de werkplaats kwamen we het ontwerp van de keukendeur van een paar jaar geleden tegen.

 

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.