ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

8 augustus 2021 ‘een sombere zondag‘

8 augustus 2021 – met een temperatuur die weer wat omlaag ging naar 17 tot 22 graden en diverse forse regenbuien verspreid over de dag, was het een vrij troosteloze dag te noemen. Met deze foto’s van een paar dagen geleden kunnen we toch nog een positieve draai aan het weer even. 

We zijn binnen gebleven om in de werkplaats de nieuwe kastruimte in te ruimen en de boel op te ruimen en schoon te maken.

In de toekomstige woonkamer hebben we vakwerkstaanders schoongemaakt met een roterende nylonborstel en daarna geïmpregneerd met een olieachtig spul dat rot, schimmel en houtknagend ongedierte moet weren. Een priegelwerkje, want je moet oppassen dat je de leem er niet afborstelt.

Een paar jaar geleden hebben we al eens een deel van het pand opgemeten en in het tekenprogramma SketchUp gezet. Omdat we nu gaan nadenken over de renovatie van de voorkant is het handig om de ideeën in te tekenen in een 3D model van het huis.

Vandaag hebben we een begin gemaakt met opmeten en tekenen. Het is even wennen, want we hebben het programma zelf nooit eerder gebruikt. We beginnen met het tekenen van de bestaande ruimtes en voegen geleidelijk aan details toe.

2 comments to 8 augustus 2021 ‘een sombere zondag‘

  • Sander Butterman

    Leuke website. Ben jaren in Krov bij de familie Gassen te druiven plukken geweest. Zit er over te denken om in half november naar Landal te gaan. Weten jullie hoe kleurrijk de bergen dan nog zijn?

    • Bedankt voor je bericht. Wij kennen het Weingut Gassen wel, ze zitten in een mooi groot oud pand in de Robert Schumanstrasse. In november is de kleur van de berg erg afhankelijk van wat er groeit. Zijn dat bomen en struiken, dan is het met allerlei tinten bruin, geel en rood zelfs kleurrijker dan het zomerse groen. Bij de wijnbergen hangt het er vanaf wanneer in november je kijkt. Eind november kan het zijn dat veel wijnstruiken hun bladeren kwijt en dan is het een stuk minder kleurrijk. Op https://www.kreuv.nl/wp_kreuv/?p=6245 staat een foto van de wijnbergen in 16-18 november en dat is niet zo heel kleurrijk meer.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.