ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

12 augustus 2021 ‘halfwerk’

12 augustus 2021 – de temperatuur gaat verder omhoog en het kan 26 tot 33 graden worden, maar de kans op een bui blijft en ’s avonds kan het gaan onweren. Vandaag kregen we bezoek, waardoor we maar een halve dag hoefden te werken.

Het werk was deels hetzelfde als de afgelopen dagen, waarbij de leemwikkellatjes voor het tussenplafond in de puntkamer hun cyclus weer doorliepen: schoon borstelen, naborstelen, op maat zagen, impregneren, beitsen en vastmaken. De helft van de eerste rij zit er inmiddels op. Verder hebben we in de puntkamer nog wat houtvezelisolatieplaten vastgezet. We moeten nog 1 plaat doen en dat is dit gedeelte af.

Vandaag hebben we ook weer een poging gedaan om het probleem in de elektra te vinden. Her en der op de bovenverdieping hebben we contactdozen, schakelaars en lampen open gemaakt, maar het euvel is nog niet gevonden.

Wat gelukkig wel lukte, was het in de lijnolie zetten van een stuk vakwerk van de toekomstige woonkamer en toen zat de (halve) werkdag er al weer op. 

 

 

 

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.