ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

14 augustus 2021 ‘spanningzoeken‘

14 augustus 2021 – hoewel het met 25 tot 32 graden weer was om buiten te werken, stond er toch een binnenklusjes op het programma.

De staanders van het vakwerk in woonkamer2, waarvan we eerder deze week de leemvakken met leenfixeer behandeld hadden, hebben we nu in de lijnolie gezet. De lijnolie beschermt het hout en het ziet er mooier uit. Het hout wordt niet verder behandeld en dus is dit karweitje af.

Bij de tijdelijke aanpassing van de elektriciteit was er geen elektriciteit op de bovenverdieping. Normaal is dit niet zo erg, maar als gasten de slaapkamer gebruiken, is een lamp toch wel handig.

De speurtocht naar de slechte verbinding ging verder en dit keer vonden we het euvel wel. Eén van de verbindingen in een oude porseleinen kabeldoos op de overloop was min of meer zwartgeblakerd.

Nadat we een stuk kabel vervangen hadden, hebben we de elektriciteit van de slaapkamer hierop aangesloten en toen was er weer licht! De andere kamers boven hebben nog geen licht, maar dat komt binnenkort.

Nu we weten dat het euvel verholpen is, kunnen we de tijdelijke kabel weer weghalen en werkt alles weer als van ouds.

Omdat we toch alles opengeschroefd hebben, zijn we begonnen met maken van het in kaart brengen van de elektrische bedrading. Altijd handig om een elektriciteitsschema te hebben als er weer iets gebeurd.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.