ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

15 augustus 2021 ‘een onbedoeld kijkgat’

15 augustus 2021 – vandaag is traditioneel de opruimdag en worden er alleen geluidsarme klusjes gedaan. 

Het klusje van vandaag was nauwelijks een klusje te noemen. In ‘de kamer met de lage deur’ hebben we aan de oude achtergevel wat behang afgepulkt bij de hoek waar het dak jarenlang gelekt heeft. Wij hebben het dak hier weliswaar een aantal jaar geleden gerepareerd, maar daar is het hout niet beter van geworden. Diverse stukken zijn beter te gebruiken als turfmolm in de tuin dan als dragende constructie. We konden zonder raam naar buiten kijken, waar we tegen een stuk dakleer (het zwarte deel boven het nieuwe hout) aankeken, wat er ook al jaren aan de buitengevel hangt. 

De komende winter gaan we gebruiken om te kijken hoe we de gevel gaan repareren en dat wordt dan een project voor de volgende zomer.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.