ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

27 augustus 2021 ‘puntkamerwerk‘

27 augustus 2021 – op deze wat sombere bijna herfstige dag, met temperaturen van 14 tot 20 graden, liep de planning behoorlijk in de soep.

Het deel van het vakwerk in de toekomstige woonkamer (oftewel woonkamer2) waar de steektrap voor komt te staan is nu helemaal af. Als finishing touch kwam de laatste lijnolie er vandaag op.

Het grootste deel van de werktijd werd besteed aan de puntkamer; de nodige leemwikkellatjes zijn geborsteld, op maat gezaagd, geïmpregneerd en in de rustiek eiken beits gezet. Morgen gaan ze erop.

Daar waar de langste wikkellatten moeten kom is nu een doorgang om via de ladder op het tussenvloertje te kunnen komen. Om verder te kunnen hebben we ladder op een andere plek neergezet.

In de middelste baan van wikkellatten komen 2 lampjes die zo min mogelijk moeten opvallen. We hadden wat verzonnen en de lichttest viel positief uit, we gaan dit doen. Later bedachten we dat het bij deze constructie geen lampjes kunnen vervangen, we moeten het dus anders oplossen.

Aan het dakkapelloze dakdeel van de puntkamer gingen de laatste platen houtvezelisolatie erop. We kunnen nu verder met de steenwol isolatie. Om de steenwol goed op z’n plek te houden doen we tegelijkertijd dampremmende folie op de balken.  

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.