ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

28 augustus 2021 ‘de eerste rij‘

28 augustus 2021 – qua somberheid leek de dag erg op gisteren, waarbij de temperatuur nog een graadje lager was.

De wikkellatjes die we gister schoongemaakt hadden konden in de rustiek eiken beits gezet worden en niet lang daarna hebben we ze vastgemaakt op het plafond van het tussenvloertje. Rond het middaguur was de eerste en tevens breedste rij af.

Nog 2 rijen te gaan. Voor de laatste rij moeten we eerst een bevestigingsbalkje maken, zodat we ook weten hoelang de wikkellatjes moeten worden. 

In woonkamer2 hebben we intussen een deel van het vakwerk aan de terraskant in de lijnolie gezet. In dit deel van het vakwerk komen ramen en een deur en we moeten nog kijken hoe we dat gaan afwerken.

Het vastmaken van het balkje voor de derde rij leemwikkellatjes ging niet soepel, want het balkje wat we vorig jaar gemaakt hadden was 5 cm te kort. Een hele nieuwe maken kost behoorlijk wat tijd, dus hebben we voor een verlenging gekozen. Het moet wel weer geverfd worden, maar dat doen we deels als het balkje min of meer op z’n plaats zit.

We hebben ook weer wat wikkellatjes schoongemaakt en zijn nu (hopelijk) over de helft. Van de langste hadden we er een paar over en die hebben we als test op de derde rij gedaan. Dat ging prima. Volgende keer gaan we het 2e bevestigingsbalkje voor de derde rij maken.

 

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.