ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

29 augustus 2021 ‘opruimen & verouderen‘

29 augustus 2021 – de minimumtemperatuur ging omlaag naar 13 graden, maar het werd gelukkig geen slechte dag. Vandaag was het weer opruimdag, iets wat geen overbodigheid was na een paar dagen leemwikkellatjes borstelen en zagen.

Toch stond er ook nog echt werk op het programma, want hoog in de puntkamer bij de nok, hebben we Douglashout in de Wengé-olie gezet. Hiermee wordt het aanzienlijk donkerder en na 2 lagen lijkt het op afstand op oud eikenhout en dat is precies de bedoeling. 

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.