ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

2 september 2021 ‘verouderend nokwerk‘

2 september 2021 – bij aankomst was er nog tijd om wat te doen en we zijn tot vrij laat in de avond doorgegaan. Jammer was, dat het werk binnen was, want het was mooi weer. Gelukkig konden we wel buiten eten.

De staanders en de nok van het project puntkamer, oftewel de toekomstige ‘master bedroom’ zijn van Douglas hout en dat steekt wat modern af tegen het oude eikenhout van de tussenwand en de achtergevel.

Eerder hadden we al ander Douglashout (o.a. in de koeienstal) verouderd met 2 lagen notenbeits en dat hebben we nu met dit hout ook gedaan. Het wordt hierdoor natuurlijk geen eikenhout, maar in het geheel ziet het er aanzienlijk beter uit.

Van de eikenhouten achtergevel die in het zicht blijft hebben we wat balken schoongemaakt en geïmpregneerd. Tussen de balken in moeten we nog wel nog isoleren en vanwege de onregelmatigheid van het hout wordt dat nog een aardige uitdaging.

Wat al verwacht was, het tweede stuk van de 3e oplegbalk voor de wikkellatjes was net als de eerste ook 5 cm te kort. Voordat die erop kon, moest er dus een stukje aan gezet worden. Toen dat gedaan was kon die erop, al viel het niet mee om hem op de juiste plaats te krijgen. Bij de vierde poging waren we tevreden. Voor de zekerheid hebben we er nog een tijdelijk steuntje onder gezet en daarna zat het werk er op voor vandaag.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.