ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

3 september 2021 ‘omgekeerde promotie?‘

3 september 2021 – een mooie nazomer dag met temperaturen van 22 tot 27 graden, prima weer om buiten te eten. Behalve wat werk in de tuin, stond er ook vandaag alleen binnenwerk op het programma.

Ook vandaag werden er weer de nodige wikkellatjes schoongemaakt en geïmpregneerd. Het einde komt weliswaar in zicht, maar af en toe hebben we ook het gevoel dat het niet op lijkt te schieten.

Voor de afwisseling hebben we ook gekeken of er een handigere manier was om de verf van de eiken vloerplanken af te krijgen, dan het eraf te schuren met de bandschuurmachine. Het eerste probeersel was de vandiktebank, maar dat was geen succes. Door de lijmresten aan de onderkant liep de plank niet goed door de machine, met als gevolg zwarte strepen. De plank eerst omdraaien werkte ook niet. We hadden gedacht dat de planken aardig recht zouden zijn, maar dat was niet zo. Het gevolg was dat maar een deel van de verf of de lijm eraf ging en je er ongeveer 1 mm aan elke kant af zou moeten halen om de rommel eraf te halen. De vraag is dan ook of je met de groef en veer verbinding nog wel een vlakke vloer krijgt.

Daarna hebben we geprobeerd de lijmresten eraf te krijgen met een staalborstel in de haakse slijpen en dat leek een betere optie. Juist doordat de lijm er niet helemaal af ging en er vlekken ontstonden, kreeg de plank een ouder uiterlijk. Hierdoor worden ze mooier en zouden ze zelfs te gebruiken zijn voor woonkamer2; in feite een promotie.

Voor de slaapkamer zoeken we wel naar een andere vloer, dat hoeft geen eiken ze zijn en die mag ook dunner dan 20 mm zijn.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.