ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

5 september 2021 ‘de laatste loodjes‘

5 september 2021 – de temperatuur kan vandaag oplopen tot 28 graden en halverwege de komende week gaat het richting de 30.

Omdat we het plafond gisteren net niet afgekregen hadden, besloten we dat vandaag maar te doen. Normaal is het werk op deze dag beperkt tot opruimen, stofzuigen, werken in de tuin en bramen/pruimen plukken, maar we wilden graag het plafond afmaken.

De laatste balkjes werden in de rustiek eiken beits gezet en omdat de natte kant aan de onderkant zat, hebben we ze meteen vastgezet. Op deze manier konden we verder en de latjes konden drogen. Niet zo heel veel later zaten alle latjes erop en hadden we er zelfs nog een paar over. Het was meer werk dan gedacht, maar het was het waard, want we hebben een mooi leemwikkellatjesplafond!

Nadat het laatste wikkellatje erop zat, was het tijd voor het traditionale opruimwerk. De stofzuiger had de afgelopen tijd goed z’n best gedaan, want de oogst aan leemstof en vuil was meer dan een halve emmer.

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.