ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

2 december 2021 ‘nog meer hout’

2 december 2021 – omdat er nog de nodige vakwerkreparaties op het programma staan, houden we constant onze ogen open als er hout voorbij komt. 

Dit keer kwam de oogst van een online veiling, van o.a. eiken balken, Douglas balken en eiken planken. De eiken balken zijn bestemd voor de oude slechte achtergevel. In het deel van de ‘kamer met de lage deur’ zitten de nodige rotte balken die vervangen moeten worden. De Douglas balken kunnen we gebruiken voor de wand tussen het terras en de terraskamer. 

Met de eiken planken zou je een vloer van ruim 30 m2 kunnen leggen, waardoor ze bruikbaar zijn voor woonkamer2 of voor de puntkamer. T.z.t. kijken we wel waar ze het beste passen. Het hout ligt nu in een tussenopslag en eerst maar eens zien dat we het allemaal in Kröv krijgen.