ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

20 januari 2022 ‘regenwatertuinpomp’

20 januari 2022 – in de toekomst willen we een deel van het regenwater opvangen. Nu stroomt het nog meteen het riool in, terwijl het in drogere tijden prima te gebruiken zou zijn voor de tuin. Hoe we het precies gaan doen weten we nog niet, maar het is de bedoeling dat deze pomp ca. 1,3 meter hoge pomp niet alleen ‘voor het mooi’ in de tuin staat, maar dat er echt water uit komt. Voor het zover is, moeten we bovenstuk wel nakijken, want de handel zit nu behoorlijk vast. 

Leave a Reply