ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 11 en 12 november 2011

11 en 12 november 2011 Het was niet warm, maar wel droog en we besloten naar Kröv te gaan. Door andere bezigheden konden we niet lang gaan, maar gezien de temperatuur was dat niet zo erg.
Kort voor vertrek kregen we een e-mail van onze verzekeringsman dat ze vrijdag langs wilden komen en dat kwam dus prima uit.

Aangekomen bleek het zomerseizoen definitief voorbij en het was 11 graden in de woonkamer en onder de 10 in de keuken. Met het gaskacheltje konden we de woonkamer op temperatuur houden, maar daar buiten werd het bij het vallen van de avond steeds kouder en ‘s ochtends was het buiten 2 graden.

Behalve een inspectieronde, het binnenhalen van bloembakken en wat opruimwerk op zolder hebben we eigenlijk niet zoveel gedaan.
De verzekeringsman en een onafhankelijke schade-expert waren, zoals het de Duitse Pünktlichkeit betaamt, stipt op tijd en met hen hebben we de schade, de eerder ontvangen offerte van een dakdekker en de overige kosten besproken.

We hadden zelf al twijfels bij bepaalde posten van de offerte en deze twijfels werden gedeeld door de expert. Sommige posten waren te hoog en diverse noodzakelijke werkzaamheden ontbraken. De expert gaat een nieuwe kostenbegroting opstellen en hij zal een deskundig dakdekkersbedrijf contact met ons op laten nemen.

Aan de zijkant zat een dak van kunstleisteen en dit is een “mooie” gelegenheid om het nieuwe dak van echte leisteen te laten maken. Als het meezit wordt het dak dit jaar nog hersteld en we hoeven hiervoor zelf niet naar Kröv te komen.
Toen de heren weg waren hebben we op hun advies nog wat zeilen op zolder gelegd om het eventuele binnendringende water op te vangen.

Leave a Reply