ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Oud nieuws 10 juli 2006 – Kövenig

10 juli 2006, de Berg Mont Royal ligt in een kronkel van de Mosel, aan de voet omringd door Kröv, Traben en het kleine dorpje Kövenig, een Ortsteil van Kröv op ca. 2,5 km. afstand. Kövenig heeft maar ca. 170/240 inwoners (afhankelijk van de Internetsite), maar wel een treinstation van de Moselwein-Bahn!

Kövenig is een langwerpig dorpje, ingeklemd op een smalle strook tussen de Mosel en de ruim 300 meter hoge Berg Mont Royal. Bij de huizen die op de helling liggen is goed te zien hoe steil het er omhoog gaat.

Vlakbij Kövenig ligt de stuwsluis van Enkirch (een dorpje aan de overkant van de Mosel).

Kijk hier voor de volledige fotoserie van Kövenig.

Leave a Reply