ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Oud nieuws 19 juli 2006 – Bernkastel-Kues

19 juli 2006, Bernkastel-Kues is één van de vele dubbelstadjes waarvan de helften aan weerszijde van de Mosel liggen. Aan de rechterkant Bernkastel (ca. 1.100 inwoners) en aan de linkerkant het wat grotere Kues (ca. 4.600 inwoners).

Het dorp is bekend om z’n vele mooie hoge oude vakwerkhuizen. Doordat de ruimte binnen de toenmalige stadsmuren zeer schaars was en optimaal benut moest worden, zijn de straatjes smal en de pleintjes klein.

Om toch ruimte te krijgen gingen de bouwers de hoogte in en werden de huizen naar boven toe steeds breder.

Kijk hier voor de volledige fotoserie van Bernkastel-Kues.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.