ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

27 april 2022 ‘tuinwerk’

HIER ZIJN WE MEE BEZIG

27 april 2022 – het aangekondigde wat warmere weren laat nog even op zich wachten. De ochtend begon grijs en bewolkt met een buitentemperatuur van 6 graden en voor vandaag is er 11 tot 19 graden voorspeld.

Vandaag hebben we de hele dag in de tuin gewerkt en zoals elk voorjaar lagen er overal weer bergen kastanjebladeren. Ook het onkruid had de winter goed doorstaan en er lag nog het nodig snoeiafval van vorig jaar.

In de boventuin waren de nodige kastanjes uitgeschoten. Gelukkig was de grond nog vrij vochtig en zacht, zodat ze er makkelijk uitgetrokken konden worden; het waren er meer dan 100.

Al snel waren de speciekuipen gevuld met groenafval en we hebben 2 tripjes naar de groenstort gemaakt met een auto vol speciekuipen emmers.

We hadden de nodige zomerbollen meegenomen en die hebben we gepoot. Het is nu afwachten of ze opkomen en of ze het doen op leemgrond. In de boventuin hebben we een paar kleine stukjes ontgonnen en ook hier hebben we wat bollen gepoot. Het is de bedoeling om de overwoekerende klimop geleidelijk aan te vervangen door planten en dan bij voorkeur planten die bloeien.

Het voorjaar betekent ook dat de tuinbeelden weer van de winterstalling naar de tuin verhuizen. De kleinere beelden hebben we vandaag gedaan, de grote doen we de volgende keer.

De foto’s komen nog.