ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

16 mei 2022 ‘begin van de zomer’

16 mei 2022 – in de avond kwamen we aan in een zomers Kröv, waar het ondanks het late tijdstip nog 20 graden was. Ook binnen was het -ondanks de warme periode- 20 graden en het komt niet vaak voor dat het binnen en buiten even warm is.

Vandaag hebben we niets meer gedaan, behalve in de tuin gekeken naar het verdorde groen van de massaal opgekomen voorjaarsbolletjes en de planten die last hebben van de warmte. Een -liefst nachtelijke- regenbui op korte termijn zou welkom zijn.