ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

17 mei 2022 ‘een uitstapje’

17 mei 2022 – de dag begon goed, met een ontbijt in de tuin. Het zou volgens de weersvoorspellers een mooie dag moeten worden, met temperaturen tussen 21 en 28 graden. Ideaal weer voor het uitstapje wat we voor vandaag in gedachten hadden.

Na een korte tussenstop in een bosrijke omgeving, kwamen we aan bij Burg Pyrmont; een zogenaamde Felsenburg (= een burcht gebouwd op een rots), in de buurt van Burg Eltz, tussen de plaatsjes Roes en Pillig. In 1225, al bijna 800 jaar geleden, werd deze burcht voor het eerst werd vermeld in een akte. Meer over deze burcht, met foto’s, staat hier.

We wisten al dat de burcht gesloten was en hadden daarom een wandeling gepland; het Traumpfad Pyrmonter Felsensteig. Door de overstromingen in 2021 was een deel van deze rotswandeling nog steeds gesloten, maar het deel wat wel begaanbaar was, was zeer de moeite waard. Een korte beschrijving van de wandeling naar de idyllische watervallen bij de Pyrmonter Mühle staat hier.

Omdat de horeca in en rondom Burg Pyrmont dicht was en het koffietijd was, hebben we een gastronomische tussenstop in het plaatsje Ernst gemaakt. We waren hier nog nooit geweest en op de terugweg naar de auto hebben we een omweg door het dorpje gemaakt. Meer over Ernst, met foto’s, staat hier.

Nog wat verder richting Kröv kwamen we door St. Aldegund. Ook hier waren we nog niet eerder geweest en toen we voorbij een bordje ‘historische Ortskern’ reden, besloten we te stoppen. Dat bleek een goede beslissing, want er stonden nogal wat mooie vakwerkhuizen in het oude centrum. Er was meer dan genoeg te zien tot het etenstijd was en ook het eten in St. Aldegund smaakte prima.  Meer over St. Aldegund, met onze foto’s, staat hier.